Ekkora pénztárca kell a Káli-medencéhez

Ingatlantájoló.hu 2018.02.26 14:12:54

A Balaton-felvidék különleges gyöngyszeme a Káli-medence. Ha néhány évtizeddel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy ez a környék a „magyar Provence” lesz, akkor a helyiek minden bizonnyal egy fura mosollyal üdvözölték volna az ötletet. Az évek azonban múltak és a néhány falvat felölelő régió házikói megteltek művészekkel, bohémokkal és olyanokkal, akik a romantikus hangulatot, a természet közelségét és a csodaszép környezetet részesítik előnyben a kikapcsolódásuk alatt vagy éppen a mindennapjaikban. Mai bejegyzésünkben megnézzük, milyen vaskos pénztárca kell annak, aki itt szeretne házat venni.


 

Ahogy a Balaton körüli településekre a Káli-medencére is jellemző, hogy tavasszal kezd feléledni, nyáron pezseg, nyüzsög, ősszel a szüret mámorában úszik, télen pedig mély álomba merül. Ingatlanárak tekintetében – csak úgy, mint a tó környékén- hatalmas szélsőségekkel találkozhatunk. Lássuk, mit kaphatunk az egyes árkategóriákban!

20 millió alatt – Álmodóknak

A Káli-medence egyik legbájosabb településén, Szentbékkállán kínálják eladásra ezt a Kőtengerre panorámás kisházat. A 4000 négyzetméteres telken gyümölcsfák és szőlőültetvény is megtalálható, így bátran ajánljuk olyanoknak, akik szeretnének elmélyedni a borkészítés mesterségében.

20-50 millió között - Realistáknak

2000-ben újították fel ezt a 72 négyzetméteres házat Balatonhenyén, melynek tetőtere beépíthető, így a meglévő két szoba mellett gyarapítható az alvóhelyiségek száma. A gáz ugyan az utcában van, az ingatlan fűtését azonban egy szép cserépkályhával oldották meg.

50-100 millió között - Gazdagoknak

Révfülöptől néhány kilométerre, Kékkúton várja nagyon szerencsés új tulajdonosát ez a minden igényt kielégítő családi ház. Az ingatlanban a tájjellegű és a kényelmi elemek tökéletes összhangot alkotnak. A ház különlegessége a konyhában helyet kapó kemence, illetve, a nappaliban lévő kandallóval egybeépített cserépkályha. Ha mindez nem lenne elég: a házban szauna is van, az udvaron egy medence díszeleg és egy 70 négyzetméteres vendégház is tartozik hozzá.

100 millió fölött – Nagyon gazdagoknak

1870-ben épült ez a parasztház, mely a hirdető leírása szerint ma már „luxusparasztház” kategóriában fut. A Kővágóörsön található otthon felújított, 185 négyzetméteres és 4 szobát alakítottak ki benne. Tartozik hozzá egy kerti tó, egy borospince és egy külső bár is.

A Káli-medence varázslatos miliője igencsak magával ragadó. A jó hír, hogy ezek a kis települések temérdek lehetőséget és gyöngyszemet rejtegetnek, így érdemes nyitott szemmel járni azoknak, akik egy házikóra vágynak errefelé.

 

Hozzászólások