Ezek a felújítások hozzák majd a legtöbbet a konyhára 2018-ban!

Ingatlantájoló.hu 2018.01.12 06:14:14

Akár eladnánk otthonunkat a közeljövőben, akár csak azért újítanánk fel, hogy életünk komfortosabb legyen, az egyik legfontosabb tényező a megtérülés rövid- és hosszútávon egyaránt.


Tavasz közeledtével sokaknak megfordul a fejében, hogy valamilyen felújítás ráférne a lakásra, de vajon mi lenne az, ami tényleg visszahozza a ráfordított pénzt és időt egy esetleges eladásnál, vagy a mindennapos használat során. Az elmúlt évek trendjeit és a vevők által legkeresettebb extrákat figyelembe véve összegyűjtöttük, melyek azok a felújítások, amelyek biztosan megtérülnek majd.

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyságot javító felújításokba annak is érdemes belefogni, aki nemsokára eladná otthonát és annak is, aki még jó pár évig élni szeretne benne, hiszen ezeknek költsége, az alacsonyabb rezsin keresztül azonnal elkezd megtérülni. A legelterjedtebbek természetesen a különböző hőszigetelések és a kazáncsere, de a megújuló energiát hasznosító rendszerek is egyre népszerűbbek.

Luxusvilla Érden hőszivattyús fűtéssel és okos technológiával

Még több képért kattintson a fotóra!

Kültéri konyhák, nappalik

A kültéri helyiségeknek is egyre nagyobb jelentőségük lesz a jövőben még akkor is, ha nem rögtön egy nappalit vagy egy komplett konyhát telepítünk ki a teraszra, csak berendezzük azt szép teraszbútorokkal. A lényeg tehát, hogy érdemes kültéri, oldalról nyitott, de felülről fedett tereket létrehozni, amit az új tulajdonos úgy alakíthat, ahogy szeretné.

Kúria szép tornáccal és kültéri kemencével Paloznakon

Még több képért kattintson a fotóra!

Okos technológia

Az okos technológia egyre elterjedtebb, hiszen általa, nemcsak az ingatlan energiafelhasználása lehet még hatékonyabb, hanem bármikor bárhonnan tudhatjuk, hogy mi történik a házban, és távolról is be tudunk avatkozni, ha szükséges.

Frissen felújított okos otthon a III. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Felújított fürdőszobák

Mint tudjuk, a fürdőszoba és a konyha állapota sokat jelent lakáseladásnál. Ha kifejezetten azért újítanánk fel fürdőszobánkat, hogy könnyebben találjunk vevőt, vagy magasabb áron értékesíthessük, akkor érdemes minél visszafogottabb stílusban felújítani. A 2017-es fürdőszobatrend 2018-ban is velünk marad, így válasszunk semleges halványszürke árnyalatokat és egyszerű vonalvezetésű szanitereket a megújuláshoz.

Kép forrása: adventurish.com

Látványos apróságok

Egy komplett konyha felújítás sokba kerülhet, de ha csak a szekrényajtókat, a fogantyúkat vagy a munkalapot cseréljük le, látványos megújulást és több vevőt érhetünk el alacsonyabb keretből.

Kép forrása: designs.generalfinishes.com

Hozzászólások