Idő utazásra felkészülni: csodás kúriákat mutatunk

Ingatlantájoló.hu 2018.02.26 10:09:20


A 18. század elején kezdetek elterjedni Magyarországon a hosszanti elrendezésű, többnyire egy szintes, klasszicista vagy barokk stílusú házak, vagyis a kúriák, melyek a főnemesi kastélyok kicsiny másai voltak, és többnyire a vidéki nemesség otthonául szolgáltak.

Az ingatlanhirdetéseket böngészve gyakran találkozhatunk romos állapotban lévő kúriákkal, melyeken mély nyomokat hagyott az idő vasfoga, de szerencsére akadnak olyanok is, melyeket szépen felújítottak jelenlegi, vagy korábbi tulajdonosai.

Most mutatunk 4+1 csodás kúriát, melyek a régmúlt időket idézik!

Kalandorok kíméljenek!

“Leendő hős gazdáját és az uradalom új birtokosát keresi ez a csodás kúria Csombárdon.” - így kezdődik az alábbi 18. században épült eladó kúria hirdetésének leírása. A 20 szobás ingatlant 74,9 millióért árulják jelenlegi tulajdonosai. Érdemes vetni egy pillantást a képekre!

Különleges balatoni ingatlan örökpanorámával

A Balaton északi partján, Révfülöpön eladó egy 1910-ben épült kúria, amit 2007-ben igényesen felújítottak. A felújítás során a tulajdonosok igyekeztek megőrizni az épület jellegzetes vonásait, stílusjegyeit, miközben a kor igényeink megfelelő modern megoldásokkal turbózták fel az ingatlant. A három szintes, 10+2 szobás, hangulatos házból pazar kilátás nyílik a Balatonra, ára pedig 396 millió forint!
Ódon kúria Felsőörsön

Egy több mint 200 éves kúriára bukkantunk felsőörsön, melyen az idő vas foga mély nyomokat hagyott. A hirdetésben szereplő képeket nézegetne olyan érzése lehet az embernek, mintha visszarepült volt az időben egy jó pár évtizedet! A ház ára 110 millió forint.
Forráskút határában eladó a Jernei-kúria

5 hektáros területen, 190 négyzetméteres kúria eladó Forráskúton. A történelmi kúriához tartozó birtokon állítólag gyógyhatású víz is található! Kertjében pedig dió, törökmogyoró, mandula, szelid gesztenye és füge is terem.+1 ráadás

Válogatásunk utolsó eleme, egy különleges, a kúriák stílusjegyeit hordozó új építésű ház Hernádról. A házban egy gyönyörű búbos kemence és kandalló is van. A birtok vendéglátásra és állattartásra egyaránt alkalmas. Ára 140 millió forint!

 Hozzászólások