Így csinosítsd ki a házad alacsony büdzséből!

Ingatlantájoló.hu 2018.03.09 14:50:47

Sokszor hajlamosak vagyunk elsiklani házunk külseje felett, és inkább a belső térre koncentrálni, ha felújításról van szó. Pedig a külső ugyanolyan fontos, ha nem még fontosabb, hiszen a vevők ezt pillantják meg először, amikor lakásnézőbe érkeznek.


 

Egy külső felújítás persze egy vagyonba is kerülhet, ha szigetelünk, újrafestjük a házat, vagy mondjuk lecseréljük a tetőt. Azonban nem kell, hogy sokba kerüljön a csinosítás. Ha alapvetően jó állapotban van a ház, akkor elég néhány apró változtatás ahhoz, hogy a vevőknek kedvük legyen beljebb lépni. Lássuk, mit tehetünk!

Takarítás

A tisztaság alapvető nemcsak a házban, hanem az udvaron, az utcán is. Az alapvető dolgokon kívül azonban, ilyenkor tavasszal nem árt egy kicsit nagyobb takarítás, mielőtt lefotóznánk a házat a hirdetéshez. Elő hát a magasnyomású mosóval, ami a teraszt, a kerítést, a kaput vagy akár a kocsibejárót is újjávarázsolhatja.

Ablakpucoláskor, belülről nem férünk hozzá a redőny külső részéhez, így érdemes ezt is kintről, slaggal lemosni. Ez a művelet összepiszkolja az ablakot, ezért még ablakpucolás előtt csináljuk meg.

Szép ház rendezett kerttel Cserszegtomajon

Még több képért kattintson a fotóra!

Festés

Ha szűkösek az anyagi kereteink, a ház helyett lefesthetjük a kisebb dolgokat, például a bejárati ajtót, a kaput vagy a kerítést. Ha még régi ablakaink vannak, és nincs lehetőségünk a cserére, lefesthetjük az ablakkereteket is, ha zsalugáter is díszíti az ablakokat az is kaphat egy kis festést. Ezt a mosonmagyaróvári családi házat például nagyon feldobják a szép, zöldre festett ajtó és ablakkeretek.

Még több képért kattintson a fotóra!

A legfontosabb: a bejárati ajtó

A bejárati ajtó és környezete kulcsfontosságú, abból a szempontból, hogy milyen első benyomást sikerül gyakorolnunk a vevőkre. Ha az ajtó jó állapotban van, és nem igényel festést, akkor is érdemes új lábtörlőt venni, az ajtó mellé egy-két konténeres növényt tenni, és esetleg egy az évszaknak megfelelő ajtódísszel is hívogatóbbá tehetjük.

Családi ház Hévízen szép, rendezett bejárattal

Még több képért kattintson a fotóra!

Külső világítás

A megfelelő külső világítás nemcsak azért fontos, hogy a vevők ne essenek hasra az udvaron, ha véletlenül csak sötétedés után tudják megnézni a házat, hanem esztétikai szempontból is. Azontúl, hogy megtisztítjuk a lámpák búráját, át is lehet festeni őket, ha már megkopott a festés rajtuk. Ha már nagyon régiek, és úgy látjuk, a festés sem segít, viszonylag alacsony áron vásárolhatunk újakat, az udvar nem jól megvilágított részeire pedig beszerezhetünk néhány napelemmel működő kültéri lámpát.

Fordítsunk gondot a kültéri bútorokra is!

A kerti-terasz bútorokat is takarítsuk át, és vegyünk új párnákat rájuk, ha a régiek már rossz állapotban vannak.

Még néhány apróság:

· Tegyünk virágokat virágládákban az ablakokba és a teraszkorlátra

· Szerezzünk be új házszámtáblát, ha a régi már megkopott

· A postaládát is érdemes lecserélni, ha már rossz állapotban van

 

Hozzászólások