Így igazítsd otthonod berendezését az épület stílusához!

Ingatlantájoló.hu 2018.03.10 14:50:28

Bizonyára mindenki látott már stílbútort panelben vagy modern bútorokat parasztházban. Valljuk be, hogy bármi is a divat, vagy bármilyen az ízlésünk, a nekünk tetsző bútorok nem biztos, hogy illenek abba a házba, amelyben lakunk.


 

Hogy mégis legyen némi összhang otthonunk berendezése és az épület között, nézzük milyen épületbe, milyen bútorok illenek, illetve milyen áthidaló megoldásokat alkalmazhatunk, hogy a berendezés egyéni ízlésünket is tükrözze.

A parasztház

Sokan azért élnek parasztházban, mert jelenleg ez az egyik legolcsóbb lakhatási forma az országban. Sokan azonban újra felfedezték maguknak ezt a stílust, és csodásan felújítanak egy-egy épületet a hagyományőrzés és a mai igények együttes figyelembevételével.

A parasztházba természetesen a népi bútorok illenének, van aki szereti is, de aki mégsem szeretné úgy érezni magát, mintha egy skanzenben élne, az választhatja a visszafogottabb, rusztikus stílust, sok natúrszínű fabútorral, tulipános festés nélkül.

Akinek ez még mindig túl népies, az berendezheti a házat provence-i stílusban, ami szintén remekül illik a parasztházakhoz, akárcsak ebben a szentendrei házban.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akinek a szívéhez kifejezetten a modern formavilág áll közel, de nem áll módjában elköltözni, annak érdemes zömében natúrszínű skandináv bútorokat választani, ami még mindig közel áll a rusztikus stílushoz, így egy parasztházban is jól mutathat, ahogyan ebben a törökköppányi házban is.

Még több képért kattintson a fotóra!

A kockaház

A 60-as, 70-es években épült „Kádár-kockák” már egy olyan korszak szülöttei, amikor az emberek szívesen kísérletezgettek a különböző lakberendezési stílusokkal, így nem mondható, hogy bármelyik stílus is megragadt volna, tipikussá vált volna ebben az épülettípusban. Épp ezért szerencsésnek mondhatják magukat a kockaházak tulajdonosai, hiszen ezeket a házakat gyakorlatilag bármilyen stílusban be lehet rendezni.

Otthonosan berendezett kockaház Szentesen

Még több képért kattintson a fotóra!

Újabb építésű, modern, minimalista házak

Az új építésű, letisztult vonalvezetésű házakhoz a minimalista bútorok jelenthetik a legjobb megoldást. Szerencsére, akik ilyen házat vásárolnak, általában pont azért választják, mert egyébként is kedvelik ezt a stílust. Ha az épület rendelkezik viszonylag nagy belmagassággal, vagy legalább egy duplabelmagasságú, galériás nappalival, akkor az indusztriális stílusú berendezés is remekül mutathat benne.

Családi ház minimalista stílusban Gyenesdiáson

Még több képért kattintson a fotóra!

Panellakások

A panellakásokat szintén azért választják sokan, mert az egyik legolcsóbb lakhatási formát jelentik, ennek köszönhetően szinte minden stílust fellelhetünk berendezésükben. Modern formavilágukhoz szintén illenek a minimalista bútorok, de a hely szelleméhez igazodva a retró berendezés is tökéletes lehet. Akinek egyik sem tetszik, az itt is választhatja áthidaló megoldásként a skandináv bútorokat, melyek egyszerű vonalvezetésükkel még mindig közel állnak a minimalista berendezéshez.

Gyönyörű minimalista konyha egy nyíregyházi panellakásban

Még több képért kattintson a fotóra!

Nagypolgári lakások

A nagypolgári lakások tágas tereihez, nagy belmagasságához természetesen az antik vagy stílbútorok illenek a legjobban, ahogyan ebben a II. kerületi lakásban is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki ezektől a bútoroktól úgy érzi, mintha múzeumban élne, az válasszon fiatalosabb, de elegáns darabokat, kecses vonalvezetéssel, vagy húzassa át bútorait fiatalosabb trendi színekkel, ahogyan ebben a debreceni lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások