Így szúrhatod ki, ha a tulajdonos sürgősen túladna az ingatlanon

Ingatlantájoló.hu 2018.03.21 14:50:16

Az ingatlanhirdetések között elvétve ugyan, de találhatunk olyan ingatlanokat, melyeket sürgős jeligével jelentősen nyomott áron kínálnak. De ez nem jelenti azt, hogy minden tulajdonos nagydobra veri, mennyire sürgős neki az eladás.


 

Sokan igyekeznek még az elején, jó áron eladni otthonukat, holott annyira sürgősen túladnának rajta, hogy akár jelentősebb engedményekre is hajlandóak. Íme, néhány jel, ami arra utalhat, hogy érdemes alkudoznunk.

Kép forrása: msn.com

Kiságy a nappaliban és emeletes ágyak a többi szobában

Egy kis lakás első lakásnak remek, de ha elkezd növekedni a család, muszáj tovább költözni. Amikor már a gyerekjátékokkal elborított nappaliba is be kell tenni egy kiságyat, és minden gyerekszobában van egy emeletes ágy, sejthetjük, hogy a család kinőtte a lakást. Sok gyerekkel egy kis lakásban pedig elég stresszesek a szülők, ahhoz, hogy engedjenek az árból. Ha pedig a szeptember is közeleg és iskolás gyerek is van a családban, biztosak lehetünk benne, hogy a családnak nagyon sürgős a költözés.

Kétgenerációs családi ház áron alul Esztergomban

Még több képért kattintson a fotóra!

Válófélben lévő házaspár

Amikor lakásnézőbe érkezünk, egy házaspárról nem mondható el egyértelműen, hogy épp válnak, és valószínűleg nem is kötik majd az orrunkra. Árulkodó jelek azonban ilyenkor is lehetnek. Ha azt látjuk, hogy csak az egyikőjük vezet végig a lakáson, a másik pedig félrevonul, hozzánk sem szól, vagy ők nem szólnak egymáshoz, gyanús lehet. Másik árulkodó jel, ha a lakást nem csak eladásra hirdetik, hanem úgy is, hogy két kisebbre cserélnék.

Sürgősen eladó parasztház Nyergesújfaluban

Még több képért kattintson a fotóra!

Idős házaspár feltűnően nagy, esetleg kétszintes családi házban

Az idős emberek számára már nehéz egy nagyobb ház fenntartása, ha az épület ráadásul kétszintes, a lépcsőzés is gondokat okozhat. De hasonló a helyzet akkor is, ha egy lift nélküli ház magasabb emeletén lévő lakást hirdetnek.

A ház teljesen üres

Egy olyan épület, amiben már senki sem lakik, csak plusz kiadás a tulajdonosnak, így nem csoda, ha minél hamarabb szabadulni szeretne tőle. Az üres házakat ráadásul nehezebb is értékesíteni, mert a legtöbb vevő egyszerűen kihaltnak látja, és nem tudja magát elképzelni benne, így biztosak lehetünk benne, hogy a tulajdonosnak sürgős az eladás.

Sürgősen eladó családi ház Zsámbokon

Még több képért kattintson a fotóra!

Az ingatlan már régóta a piacon van, és több ingatlaniroda is hirdeti

Kezdő lakáskeresőként nehéz kiszúrni, ha egy ingatlant régóta hirdetnek, de aki már hónapok óta keresgél, annak néhány lakás bizony visszaköszönhet. Különösen gyanús, ha a lakás hol eltűnt, hol újra feltűnt, és minden egyes alkalommal csökkent kicsit az ára. Nagyon elképzelhető, hogy az ingatlan túlárazott, és a tulajdonosnak egyre sürgősebb az eladás.

Akik nem rég óta keresgélnek, azoknak figyelemfelkeltő lehet, ha egy lakást több ingatlaniroda és esetleg még a tulajdonos is hirdeti, lehet, hogy nem is ugyanazon az áron.

Az ingatlant hamarosan elárverezik

Akinek a lakása hamarosan kalapács alá kerül, az biztosan hajlandó jelentős engedményekre, ugyanis még így is több pénzt kaphat az ingatlanért, mint egy árverésen. A hirdetésből persze nem valószínű, hogy kiderül, hogy az ingatlan hamarosan árverésre kerül, mint ahogyan a tulajdonos sem biztos, hogy reklámozni fogja. Ezért érdemes szétnézni az interneten az árverésre hirdetett ingatlanok között.

 

Hozzászólások