Újra elkészült Magyarország boldogság térképe! Nézzük, idén hova érdemes költözni!

Ingatlantájoló.hu 2018.04.01 14:28:35

A Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében először 2016-ban készítette el az ország boldogságtérképét az ELTE Pszichológiai kutatócsoportja. A térkép idén újra elkészült. Mutatjuk a változásokat, és néhány igazán szép ingatlant, az ország legboldogabb részeiből.


 

Ahogy arról már két évvel ezelőtt beszámoltunk, a 2016-os kutatás arra mutatott rá, hogy az emberek boldogságát nagyban befolyásolja, hogy mekkora a munkanélküliség ott ahol élnek, illetve, hogy a kisebb települések lakói sokkal boldogabbak nagyvárosban élő társaiknál.

Kép forrása: Boldogságprogram.hu

Az idei évben történt néhány szembetűnő változás, például a 2016-ban még átlagon alul boldog Tolna megye az átlagon felül boldog megyék közé, az átlagon felül boldog Békés megye pedig a legboldogabb megyék közé küzdötte fel magát. Míg Budapest az átlagosan boldog városok közül az átlagon alul boldog városok közé csúszott vissza.

Kép forrása: Boldogságprogram.hu

Bizonyos dolgok azonban nem változtak. Nógrád-, Heves-, és Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is a legboldogtalanabbak közé tartozik, míg Győr-Moson-Sopron-, Vas-, Zala-, Veszprém- és Komárom-Esztergom megyék a legboldogabb és az átlagon felül boldog megyék közé tartoznak.

A legboldogabb nagyváros idén Győr lett, míg a legboldogabb megyeszékhely címet Szombathely szerezte meg. Ennek ellenére a kutatás ismét rávilágított, hogy a kisebb településen élők sokkal boldogabbak.

Ezek alapján megkerestük Győr és Szombathely legszebb otthonait, illetve a két ranglistán nagyot ugrott megye, Tolna- és Békés megye egy-egy kisebb településéről is megkerestük a legszebb eladó ingatlanokat. Lássuk őket!

Gyönyörű sorházi otthon Győr-Szabadhegyen

Még több képért kattintson a fotóra!

Budapesten kívül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a foglalkoztatottak aránya, a megyén belül is a nagyobb városokban: Győrött, Sopronban és Mosonmagyaróváron a legkisebb a munkanélküliség. Mindez persze az ingatlanárakban is meglátszik.

A legboldogabb nagyvárosban, Győrött, Szabadhegyen találtunk rá erre a sorházi lakásra, mely 2004-ben épült. A 140 nm-es lakás kiváló állapotban van, és elhelyezkedéséhez, állapotához és méretéhez viszonyítva még mindig baráti az ára.

Álomszép családi ház Szombathelyen

Még több képért kattintson a fotóra!

Természetesen van még néhány megye, ahol lényegesen jobb a foglalkoztatottság, mint az ország nagy részében. Az osztrák határ menti Vas megye is ilyen. Nem csoda, hogy székhelye, Szombathely lett az ország legboldogabb megyeszékhelye.

Itt, Alsóhegy-Középhegy kertvárosban bukkantunk rá erre a családi házra, amely nappali + 4 hálószobával várja, hogy egy új család vegye birtokba. A ház 2006-ban épült, de 2011-ben kompletten felújították, igazi családi otthon.

Szépen felújított családi ház a Békés megyei Magyarbánhegyesen

Még több képért kattintson a fotóra!

Nézzük most az egyik legboldogabb megyét a Dél-Alföldi régióból, melynek megyéi egyébként nem vallják túlzottan boldognak magukat. A viszonylag magas munkanélküliség ellenére Békés megye az egyik legboldogabb az országban.

Itt, egy 2278 fős kistelepülésen, Magyarbánhegyesen találtuk ezt a szép családi házat. A tetőtér beépítéses családi ház 120 nm-en, 4 szobával várja új lakóit.

Luxusotthon a Tolna megyei Szálkán

Még több képért kattintson a fotóra!

Tolna megye nemcsak az őt körülvevő megyékhez képest, hanem két évvel korábbi önmagához képest is sokkal boldogabb. Itt, egy mindössze 597 fős településen, Szálkán találtuk ezt a luxus családi házat, mely okos technológiával, geotermikus fűtéssel és napkollektorokkal is felszerelt.

 

 

Hozzászólások